U trendu

Prvo vrućina, pa onda temperaturni šok, upaljen žuti meteo alarm za delove Srbije

U Srbiji će danas biti sunčano, samo će ujutru i pre podne u severnim, centralnim i istočnim krajevima biti promenljivo oblačno, ponegde s kratkotrajnom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U brdsko-planinskim predelima na jugozapadu i jugu uz promenljivu oblačnost posle podne mogući su kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.

Jutarnja temperatura od 12 do 19 stepeni, najviša dnevna od 30 do 34 stepena. Vetar slab i umeren, ujutru ponegde u Vojvodini, a tokom dana u Pomoravlju i istočnoj Srbiji povremeno i jak, severni i severozapadni, prenose mediji u Srbiji.

U Beogradu ujutru i pre podne prolazno naoblačenje s kišom i kratkotrajnim pljuskovima uz mogućnost grmljavine a posle podne sunčano i malo svežije, ali i dalje toplo.

Jutarnja temperatura oko 19 stepeni, najviša dnevna oko 30, vetar slab i umeren, severni i severozapadni.

RHMZ najavio vrućine, sutra svežije

„Tokom jutra u Vojvodini i na području Beograda mestimično kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. I danas na jugu i istoku zemlje veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 32 do 34 °C.

Sutra i u ponedeljak u svim predelima malo svežije, a najviša dnevna temperatura u većini mesta biće od 27 do 30 °C“, navodi se u najavi.

Na snazi žuti meteo alarm

Zbog visokih temperatura ali i pljuskova i grmljavine na teritoriji Srbije danas je upaljen žuti meteo alarm.

To se odnosi na veći deo teritorije Srbije, izuzev zapadne Srbije, Šumadije i Pomoravlja gde vremenski uslovi ne zahtevaju posebnu pripravnost.

„Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike“, navedeno je na sajtu RHMZ.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar