U trendu

Putin nas usmerava na put Josipa Broza

Poruka iz Rusije da bi trebalo da vodimo nesvrstanu politiku kao u doba Brozove Jugoslavije dolazi u vreme kad raste evroatlantski pritisak na Srbiju

Da je Moskva zadovoljna što Beograd pokušava da se drži politike nesvrstanih i do sada je bilo očigledno, a porukom koju je pre nekoliko dana poslao Putinov savetnik Mihail Švitkoj ovaj ruski stav dodatno je potvrđen.

Saradnik ruskog predsednika zadužen za međunarodne odnose u oblasti kulture ocenio je da nije slučajno to što je u Jugoslaviji postojao „treći put”.

„Ona je uvek bila između Istoka i Zapada i Josip Broz Tito je uvek bio dovoljno mudar da balansira između dva vojnopolitička bloka. Meni se čini da Srbija nema drugi put. Razumljivo je da su vaši političari zainteresovani i orijentisani na saradnju s EU i njenim strukturama. Ali čak i Rusija… U poslednjih godinu i po predsednik Putin i ministar Lavrov govore o tome da je povezani prostor od Lisabona do Vladivostoka bolji od bilo kojeg drugog”, naveo je Švitkoj za Sputnjik.

Na ovaj način savetnik Vladimira Putina nadovezao se na izjavu svog šefa, jer je ruski predsednik još prilikom Samita nesvrstanih u Teheranu 2012. rekao da je njegova zemlja spremna da sarađuje s članicama tog Pokreta…

Autor: Nikola Belić, Politika

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.