U trendu

Radikali protestovali zbog dolaska Bajdena

Pristalice Srpske radikalne stranke protestovale su danas u Beogradu zbog dolaska potpredsednika SAD Dzozefa Bajdena, a lider radikala Vojislav Šešelj poručio je da je Bajden nepoželjan, uprkos „toplom prijemu“ koji su mu priredili zvaničnici u Beogradu.

Protest nije održan na Andrićevom vencu, ispred zgrade Predsedništva, kako je planirano, već ispred Skupštine grada Beograda, budući da je policija postavila ogradu i sprečila okupljene da priđu zgradi.

Većina okupljenih, uključujući i lidera radikala, nosila je majicu sa Trampovim likom i napisom „Glasajte za Trampa – Srpska radikalna stranka“ na engleskom jeziku.

U obraćanju okupljenima, Šešelj je podsetio na sve ranije negativne izjave Bajdena o Srbiji i ocenio da je potpredsednik SAD nepoželjan u Srbiji, te da ga građani „mrze“ zbog svega što je govorio o našoj zemlji, uprkos „toplom prijemu“ koji su mu priredili predsednik Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić, na šta su okupljeni uzvikivali pogrde na račun premijera Vučića.

Šešelj je pozvao sve Srbe koji žive u SAD da glasaju za Donalda Trampa.

Okupljeni su nosili i transparente na kojima je na engleskom jeziku pisalo „Bajden i NATO get out (izađite iz Srbije)“.

Skup su obezbeđivali policajci opremljeni za razbijanje demonstracija, a nakon 20 minuta okupljeni građani su počeli da se razilaze.

Potpredsednik SAD Dzozef Bajden boravi danas u zvaničnoj poseti Srbiji, tokom koje će razgovarati sa Vučićem i Nikolićem, nakon čega će otići u Prištinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.