U trendu

Radnik štamparije optužen za krađu testa tvrdi: Pošao sam u WC i poneo prazan list papira

Mašinista roto štampe Igor Stamneković, negirao je danas da je ukrao test iz matematike za malu maturu u junu ove godine, tvrdeći da je iz štamparije uzeo samo prazan papir kako bi ga upotrebio umesto toalet papira.

“Nisam kriv, odbijam optužbu u celosti”, rekao je Stamenković na početku suđenja u Višem sudu u Beogradu a potom detaljno, prvi put izneo svoju odbranu (u tužilaštvu se branio ćutanjem po savetu advokata).

Ispričao je da je 14. juna prilikom štampanja testova došlo do kvara na mašini i zastoja u radu, kada je, pošto voli da jede, pojeo dva sendviča sa majonezom pa mu je pripala muka.

Kako, prema njegovim rečima, u štampariji Politike AD često nema toalet papira, uzeo je jedan prazan papir kako bi otišao u toalet da povraća.

Na izlazu iz prostorije za štampanje najstarijem policajcu je, kako je rekao, pokazao papir, pa je bio pretresen, nakon čega je otišao u toalet.

Optuženi je rekao da se tamo ispovraćao, obrisao se tim papirom i bacio ga u kantu, pa krenuo nazad. Međutim, kako je mašina bila pokvarena, prebačen je sa kolegom na drugi sprat na štampanje kombinovanih testova.

On je istakao da je bezbednosna situacija u štampariji bila na visokom nivou i da je mobilni telefon ostavio u kabini čim je stigao na posao.

Takođe je naveo svoju procenu, da nije moguće neprimetno izneti test iz matematike u džepu od trenerke jer ima 12 do 16 strana, “pa bi se, kada se savije napravila budža koja se vidi u džepu”.

Po savetu advokata, Stamenković danas nije odgovarao na pitanja tužioca, ali jeste na pitanja sudije.

Sledeće suđenje zakazano je za 8. novembar kada će biti pozvani da svedoče njegov sin i supruga, koji u ovom postupku imaju status privilegovanih svedoka i imali pravo da odbiju svedočenje u postupku protiv bliskog člana porodice.

Stamenković se brani sa slobode pošto mu je krajem jula Apelacioni sud u Beogradu ukinuo pritvor u kojem je bio nešto više od mesec dana.

Optužnicom se tereti za krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delom oduzimanje tuđe stvari.

Optužen je da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Sumnja se da je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu i kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, sumnja se da je uz pomoć sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugova i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć društvene mreže Instagram delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

S obzirom da su testovi iz matematike bili „provaljeni“ došlo je do odlaganja polaganja testa iz matematike za dva dana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)