U trendu

Radojčić u novogodišnjoj noći obilazi BG sa nadležnima

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je da će u novogodišnjoj noći biti na terenu sa komunalnim službama.

On je na Studiju B rekao da će u toku novogodišnje noći zajedno sa Komunalnom milicijom i inspekcijom obilaziti Beograd i podsećati sugrađane da se pridržavaju mera i čuvaju svoje zdravlje.

„U ovoj godini smo naučili da ponovo cenimo rad lekara, medicinskog osoblja i da ulažemo u nauku. Tako je sada nemačko otkriće mesindžer RNK vakcine revolucija u medicini. Postoji nada da će se i tumori tako lečiti mnogo bolje nego do sada“, rekao je Radojičić.

Zahvalio je Kriznom štabu na temeljnom razmišljanju i brizi o građanima.

Veruje da ovu godinu ispraćamo skromno, ali i navodi da imamo ogromna očekivanja u sledećoj, da nadoknadimo sve što smo izgubili, kontakte, poglede bez maski, rukovanja, druženja.

„Pozivam sugrađane da se prisete onih koje smo izgubili zbog korone, što je velika tragedija, i da odgovornim ponašanjem doprinesemo da se u sledećoj godini to manje dešava“, kaže Radojičić.

Kako je saopštio Beoinfo, Radojičić je rekao da kada čujemo cifru od 800 zaraženih, naježimo se, kao i kada čujemo broj preminulih. Pozvao je sugrađane da misle o sebi i svom zdravlju, o zdravstvenim radnicima, od kojih će mnogi noćas biti u bolnicama pored teško bolesnih pacijenata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.