U trendu

Radojičić obišao stanare zgrade u kojoj je izbio požar

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je danas stanare zgrade u Višnjickoj banji, u kojoj je u noći između subote i nedelje izbio požar, i rekao da će već sutra biti održan sastanak u cilju rešavanja problema, kako bi zgrada ponovo bila funkcionalna.
Reč je o zgradi u ulici Višnjički venac 79 u kojoj su, usled požara, izgoreli ulaz i instalacije, ali žrtava nije bilo.

„Razgovarao sam sa stanarima i moje prvo pitanje je bilo da li je zgrada bila na pravi način protivpožarno obezbeđena. Srećom jeste“, rekao je Radojičić novinarima i poručio da sve zgrade moraju voditi računa o tome da protivpožarno budu obezbeđene na pravi način jer se nikad ne zna kada može da desi ovakav problem.

Stanare zgrade u Višnjičkoj banji obišao je i predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić, a gradonačelnik kaže da je s njim i drugim ljudima koji su uključeni u rešavanje ovog problema dogovorio da sutra održe sastanak na kome će utvrditi kako da najbrže reše problem – da zgrada bude funkcionalna i da se ljudi vrate u svoje stanove.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić rekao je da su predstavnici te opštine, nakon izbijanja požara, odmah izašli na teren i zahvalio vatrogasnoj službi koja je ugasila požar.

On je rekao da će troškovi biti podeljeni, ali s maksimalnim rasterećenjem građana jer imaju niska primanja.

„Šteta će biti nekoliko miliona dinara i nije realno da će građani sa 15, 20, 30 hiljada dinara moći to da plate. Grad, opština, država će zato biti uz njih“, porucio je Jovičić.

On je zahvalio gradonačelniku što je došao, razgovarao sa stanarima i što će učestvovati u pronalaženju rešenja.

Emina Basta, koja živi na drugom spratu zgrade, kaže da su imali sreću što zgrada ima armaturu i betonske zidove pa stanovi nisu izgoreli, već je vatra samo došla do ulaznih vrata.

„Komšije iz ostalih zgrada su počele da viču ‘ljudi, gori vam zgrada, spasavajte se’…instalacije su nam u jednoj vertikali izgorele skroz, i kanalizaciona i telefonska i grejna instalacija“, navela je ona i dodala da zgrada ima ukupno 23 stana.

Kako je ispričala, stanovi su bili puni dima, ali vatrogasci su relativno brzo stigli, pa je požar na vreme saniran.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.