U trendu

Radojicic: Sa građanima smo nasli resenje za Peti parkic

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran radojičić izjavio je danas da je problem Petog parkića na Zvezdari rešen posle 13 godina i da će uskoro mališani i njihovi roditelji na prostoru površine od 3.000 kvadratnih metara moći konačno da uživaju.

On je za TV Vesti naglasio da ovaj prostor još od dvehiljaditih godina predstavlja aktuelnu temu s obzirom na to da su se tada sugrađani pobunili zbog ideje da se na mestu sadašnjeg parkića grade stambeni objekti koji im nisu odgovarali, saopštio je Gradski sekretarijat.

„Ovim projektom smo pokazali da možemo zajedno doći do rešenja, da stojimo na raspolaganju građanima za njihove inicijative kako bismo pronašli najbolje moguće rešenje za sve“, rekao je Radojičić i dodao da su radovi u parkiću, vredni oko 21 miliona dinara pri kraju.

Kako je rekao, na tom prostoru biće postavljeni različiti sadržaji za igru dece, da je završena obnova postojećeg igrališta na prostoru između Bulevara kralja Aleksandra i Ulice despota Olivera, izgradnja novog igrališta, kao i terena za basket.

„Parkić je opremljen dodatnim mobilijarom sa klupama. Posebno je važno da će ovde biti posađeno 45 novih stabala. Radnici JKP „Zelenilo – Beograd“ su ovde i vredno rade. Za nekoliko dana će definitivno sve biti završeno. Siguran sam da će sugrađani uživati sa svojom decom u jednom ovako lepom gradskom kutku“, rekao je radojičić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.