U trendu

Radojicic sa zvanicnima Indije nakon skupa nesvrstanih u BG

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić sastao se sa ministarkom za spoljne poslove i kulturu Minakši Lekhi, kao i ambasadorom Indije u Beogradu Sandživom Kohlijem, kojima je izrazio zahvalnost na učešću na skupu u Beogradu posvećenom obeležavanju 60. godišnjice od osnivanja Pokreta nesvrstanih.

Radojičić je rekao da je kulturna razmena jedan od najbitnijih u saradnji dve zemlje i dodao da Srbija i Indija, kao deo Pokreta, imaju mogućnost da dalje produbljuju kako kulturnu, tako i privrednu saradnju.

„Kao što Indija postaje sve više globalni igrač u mnogim sferama ekonomije, tako i Srbija i Beograd postaju lideri privrednog razvoja u ovom delu Evrope“, rekao je Radojičić kod biste indijskog književnika i filozofa Rabindranata Tagora u Parku prijateljstva na Ušću.

Radojičić je u toku jučerašnjeg razgovora sa indijskim zvaničnicima rekao da je bista simbol prijateljskih odnosa i dosadašnje dobre uzajamne saradnje.

Ministarka Lekhi zahvalila je gradonačelniku i Gradu Beogradu na podršci koju su dali inicijativi Ambasade Indije da se bista postavi u znak sećanja na Tagorovu posetu gradu 1926. godine.

Ta bista je, podseća se u današnjem saopštenju Gradske uprave, privukla tada veliku pažnju jer je Tagor već bio dobitnik Nobelove nagrade za književnost.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.