U trendu

Radojicic: Skole spremne, broj zarazenih diktirace nove mere

BEOGRAD – Škole u Beogradu potpuno su spremne za početak nove školske godine, poručio je danas gradonačelnik Zoran Radojičić.

On je na TV Pink rekao da očekuje da će đaci u klupe sesti od 1. septembra regularno, a da će u zavisnosti od broja zaraženih biti donete nove epidemiološke mere i smernice za njihovo sprovođenje u školama.

On je naglasio da je Grad Beograd iskoristio letnji raspust da pomogne školama u pripremi za novi početak nastave, podsećajući da je u prethodnoj godini za njihovu rekonstrukciju uloženo 250 miliona dinara.

Radojičić je naveo i da je 100 miliona dinara uloženo za kupovinu školske opreme radi unapređenja nastave za sve beogradske školarce, saopštila je Gradska uprava.

Kako kaže, budžet Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu za ovu godinu je 200 miliona evra, što je, dodaje, dva i po puta više nego 2012. godine.

„Mislim da će školska godina početi normalno, a da će u zavisnosti od broja zaraženih biti donete nove epidemiološke mere, kao i smernice za njihovo sprovođenje u školama. Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu je izdvojio značajna sredstva za nabavku zaštitne opreme, od dezobarijera, preko maski i dezinfekcionih sredstava“, rekao je Radojičić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.