Radojičić: Uskoro još pet novih dečjih igrališta u gradu

BEOGRAD, 7. decembra (Tanjug ) – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić otvorio je danas novo dečje igralište u Velikom Mokrom Lugu i najavio obnovu i otvaranje još novih pet igrališta na Paliluli, Voždovcu, Zvezdari, u Rakovici i Zemunu.

Kako je rekao, novo igralište u Velikom Mokrom Lugu je prvo savremeno u tom delu grada, a uskoro će biti otvoreno još jedno.

“Važno je da se igraju i da zdravo odrastaju u prirodi. Grad želi da pruži roditeljima mogućnost da na sigurniji način odgajaju decu upravo otvaranjem igrališta u svim delovima grada”, rekao je Radojičić, a saopštila je Gradska uprava.

Naveo je da je u prethodne četiri godine uređeno više od 100 igrališta u gradu, dok je u prethodne dve godine 76 igrališta preuredeno.

Igralište koje je Radojičić otvorio izgrađeno je u saradnji sa kompanijom „Bekament”, a gradonačelnik je dodao da je to početak radova i projekata u tom delu Beograda.

Član Veća opštine Zvezdara Vladan Jeremić dodao je da se rešava i problem u vrtiću “ Oblačak”, gde mališani nisu imali pijaću vodu, te da će ovih dana biti završena izgradnja 360 metara nove vodovodne mreže, pa će vrtić biti priključen na nju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike