U trendu

Radojičić: Uskoro još pet novih dečjih igrališta u gradu

BEOGRAD, 7. decembra (Tanjug ) – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić otvorio je danas novo dečje igralište u Velikom Mokrom Lugu i najavio obnovu i otvaranje još novih pet igrališta na Paliluli, Voždovcu, Zvezdari, u Rakovici i Zemunu.

Kako je rekao, novo igralište u Velikom Mokrom Lugu je prvo savremeno u tom delu grada, a uskoro će biti otvoreno još jedno.

“Važno je da se igraju i da zdravo odrastaju u prirodi. Grad želi da pruži roditeljima mogućnost da na sigurniji način odgajaju decu upravo otvaranjem igrališta u svim delovima grada”, rekao je Radojičić, a saopštila je Gradska uprava.

Naveo je da je u prethodne četiri godine uređeno više od 100 igrališta u gradu, dok je u prethodne dve godine 76 igrališta preuredeno.

Igralište koje je Radojičić otvorio izgrađeno je u saradnji sa kompanijom „Bekament”, a gradonačelnik je dodao da je to početak radova i projekata u tom delu Beograda.

Član Veća opštine Zvezdara Vladan Jeremić dodao je da se rešava i problem u vrtiću “ Oblačak”, gde mališani nisu imali pijaću vodu, te da će ovih dana biti završena izgradnja 360 metara nove vodovodne mreže, pa će vrtić biti priključen na nju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.