U trendu

Radovi na kanalizacionoj mrezi u Bežanijskoj ulici u Zemunu

BEOGRAD, 25. jula (Tanjugg) – U opštini Zemun počeli su radovi na rekonstrukciji primarnog kišnog kolektora u Bežanijskoj ulici koji će se odvijati fazno, a trajaće do polovine septembra.

Radovi će obuhvatiti ulicu Rabina Alkalaja i raskrsnice sa Svetosavskom i Oračkom, a deo su velikog projekta izgradnje kanalizacione mreže u starom jezgru Zemuna.

Tim projektom je obuhvaćeno 30 ulica u kojima će biti izgrađeno 6,5 kilometara kanalizacione mreže, navodi se na opštinskom sajtu i dodaje da su do sada postavljene nove cevi na početku Bežanijske ulice, na Senjskom trgu, u Cetinjskoj, a da radovi u Akademskoj traju do 8. avgusta.

Prema projektu hidrotehničkih instalacija nova sekundarna kanalizaciona mreža predviđena je za ulice Ćukovački kut, deo ulice Stevana Đukića od ulice Ćukovački kut do ulice Ćukovačka, Dušana Vukasovića, Ćukovačka, Ćukovački rub, Vasilija Vasilijevića, ulica između ulice Dušana Vukasovića i ulice Vasilija Vasilijevića, Cetinjska, deo ulice Senjskog trga (od ulice Ćukovački rub do Oračke ulice i deo koji se priključuje na Bežanijsku ulicu), kao i Oračka ulica.

Fekalna kanalizacija će biti rađena između ulica Dušana Vukasovića i Vasilija Vasilijevića, dok će se kišna kanalizacija raditi parcijalno u ulicama Ćukovački kut, Stevana Đukića, Dušana Vukasovića, Ćukovačkoj, Ćukovački Rub, Senjski trg i Oračkoj.

Kako se navodi, kišna kanalizacija dužine 5.280 metara biće izgrađena u svim ulicama koje pripadaju potencijalnom plavnom području, dok će odvodi za otpadne vode biti u dužini od 1.165 metara kako bi se obezbedilo priključenje korisnika na gradsku kanalizacionu mrežu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.