Radovi na putnoj infrastrukturi u Obrenovcu

OBRENOVAC – Na raskrsnici Ulice Kralja Petra i Ulice Kralja Aleksandra u Obrenovcu biće izgrađen kružni tok što će umnogome olakšati i rasteretiti saobraćaj u tom delu grada, a najavljena je i rekonstrukcija šabačkog i valjevskog puta.

Javno preduzece za izgradnju Obrenovca uradilo je idejno rešenje za realizaciju projekta izgradnje kružnog toka na raskrsnici Ulice Kralja Petra i Ulice Kralja Aleksandra, navodi se na sajtu opštine Obrenovac.

Dodaje se da će, po dobijanju saglasnosti viših instanci za taj projekat, trebati mesec dana da se uradi urbanistički projekat koji će potom biti poslat na javni uvid.

„Nama je uslov da do proleća imamo gotov urbanistički projekat i da možemo da apliciramo za građevinsku dozvolu“, kaže direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca Slavko Berić.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković izneo je plan za uređenje saobraćajnih deonica u toj opštini za ovu godinu i, između ostalog, rekao da će prve prolećne dane obeležiti popravka šabačkog puta.

„Konkretno, deonica tog puta od nadvožnjaka do samog centra Obrenovca je u lošem stanju. Valjevski put je takođe devastiran usled prolaska velikog broja kamiona i on će takođe biti rekonstruisan u 2021. godini“, rekao je Čučković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.