U trendu

Radovi u Železničkoj ulici u Lazarevcu

LAZAREVAC – U opštini Lazarevac u toku su radovi u Železničkoj ulici ukupne dužine 1.400 metara, a trebalo bi da budu završeni do kraja septembra ove godine.

Predsednik te opštine Bojan Stević kaže da su u Železničkoj ulici planiranim radovima obuhvaćeni ugradnja kišne kanalizacije, zamena celokupne vodovodne mreže i prikljucaka, priključaka na kanalizacionu mrežu i osposobljavanje postojećih prepumpnih stanica, izgradnja mosta i led rasvete, kao i postavljanje optičke mreže.

Stević je, navodi se na opštinskom sajtu, rekao da je predviđeno da sama saobracajnica ima širinu od sedam metara sa uzdužim parkiranjem, trotoarima sa jedne strane kolovoza i trim i biciklistickom stazom sa druge strane ulice.

Naveo je da će Železnička ulica imati i šest autobuskih stajališta jer je, dodao je, Planom detaljne regulacije predviđeno da buduća Železnička ulica izađe na Ibarsku magistralu, te da se trenutno radi na izradi sve neophodne projektno-tehničke dokumentacije kako bi se stvorili uslovi da se to dogodi u što kraćem roku.

Stević je rekao da će Železnička ulica biti još jedna moderna saobraćajnica koja će rešiti pristup centralnom gradskom jezgru i da će svakako dobiti na značaju otvaranjem objekta Lidla koji će, dodao je, izgradnjom ulice biti dostupniji svim građanima ne samo opštine Lazarevac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.