U trendu

Rakočević: Godinu dana nije donesena nijedna normalna odluka u UNS-u

Osporeni kadidat za predsednika Udruženja novinara Srbije (UNS) Živojin Rakočević ocenio je danas da u tom udruženju u poslednjih godinu dana nije donesena nijedna „normalna“ odluka i izjavio da se UNS raspada jer je izgubio „minimum sposobnosti za dijalog“.

„Godinu dana nije donesena nijedna normalna odluka u UNS-u, napadane su kolege, osudjivane čitave redakcije i iznošene osude i stavovi koji su izvan profesije i zaštite kolega“, rekao je Rakočević za list Danas i dodao da se kandidovao da bi „progovorile male redakcije“.

Prema njegovim rečima, u UNS se izgubio minimum sposobnosti za dijalog, a poslednje sednice Uprave obeležene su „ograničavanjem slobode govora“.

„Zato je i nastala ova farsa oko izbora predsednika koja liči na kampanju u predsedničkoj stranci. Čitave redakcije po direktivi dolaze u hotel ‘Jugoslavija’ da reše sudbinu jedne smešne fotelje“, rekao je Rakočević.

On je rekao da je u aprilu i maju u UNS stiglo oko 400 prijava za članstvo, pred održavanja izbora za predsednika tog udruženja 29. maja, dok je u prethodne dve godine pristiglo ukupno oko 340 prijava.

Kandidatura Rakočevića osporena je zbog navodnog kršenja odredbi Statuta UNS, po kome, kao direktor Doma kulture Gračanica, odnosno javni funkcioner, ne može biti izabran za predsednika tog udruženja.

Jedini kandidat za predsednika udruženja na izborima 29. maja biće aktuelni predsednik UNS Vladimir Radomirović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar