U trendu

Ras inženjering: Oštećenje na Savskom trgu napravilo dostavno vozilo

BEOGRAD – Povodom oštećenja na Savskom trgu firma Ras inženjering navela je u saopštenju za medije da je dostavno vozilo neovlašćeno ušlo na prostor fontane koja se gradi na Trgu, oštetilo nosač granitnih ploča i izazvalo pad nekoliko tih ploča.

Podsećaju da je u okviru rekonstrukcije i izvođenja radova na Trgu predviđena izgradnja moderne podzemne fontane, dizajnirane po sistemu „dry deck fountain“, tako da posetioci
trga nesmetano šetaju preko fontane.

Navode i da je podzemni fontanski bazen površine 100 m2 i dubine 80 cm, te da je pokriven granitnim pločama po
principu podignutog poda, sa nosačima namenjenim isključivo za opterećenje pešačkim saobraćajem.

Fontana je, kažu, građena u skladu sa svim pravilima struke za izgradnju ovog tipa fontane i po svim važećim propisima za izgradnju objekata, međutim, kako napominju, neretko se dešava da se ne poštuju saobraćajna pravila, odnosno da dostavna vozila neovlašćeno ulaze na prostor Trga i da se po njemu nesmetano kreću.

Tako se, navode, dogodilo da je 15. februara usled manje posećenosti Trga zbog državnog praznika dostavno vozilo preko pešačkih staza i ivičnjaka „neovlašćeno ušlo na prostor fontane i oštetilo nosač granitnih ploča, što je za posledicu imalo pad par granitnih ploča“.

Napominju da je cela fontana bila ograđena niskogradilišnom metalnom ogradom, koju dostavna vozila neovlašćeno pomeraju kako bi se parkirala, a da je oštećena površina odmah obezbeđena i zatvorena za javnost.

Ras inženjering navodi i da su pripadnici MUP-a izašli na lice mesta i o svemu načinili zapisnik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar