U trendu

Raspisan javni poziv za programe u oblasti sporta

BEOGRAD – Opština Zvezdara objavila je javni poziv za podnošenje predloga posebnih programa u oblasti sporta na teritoriji te opštine za 2022. godinu.

Obezbeđena su sredstva za finansiranje/sufinansiranje posebnih programa sa ciljem ostvarivanja uslova i organizovanja sportskih kampova za razvoj talentovanih sportista i unapređenje kvaliteta stručnog rada sa njima, kao i unapređenja zaštite zdravlja sportista i obezbeđivanja adekvatnog sportsko-zdravstvenog obrazovanja sportista, posebno mladih, uključujući i antidoping obrazovanje.

Kako se dodaje u javnom pozivu, obezbeđena su sredstva i za aktivnosti koje za cilj imaju sprečavanje negativnih pojava u sportu – doping, nasilje i nedolično ponašanje, nameštanje sportskih rezultata…

Za ove namene iz opštinskog budžeta obezbeđeno je ukupno 1.720.000 dinara, a pravo podnošenja prijave imaju pravna lica – organizacije u oblasti sporta i akreditovane visokoškolske i naučnoistraživačke ustanove, koje imaju registrovano sedište na teritoriji Zvezdare.

Rok za podnošenje posebnih porgrama je 17. februar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar