Raspisan konkurs za dizajn metro stanica u Beogradu

BEOGRAD, 29. septembra ( Tanjug) – Konkurs za idejno arhitektonsko rešenje i dizajn metro stanica za prvu fazu prve linije beogradskog metroa raspisan je danas, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić je precizirao da je Grad Beograd raspisao konkurs za idejno rešenje prvih 16 stanica metroa, jer želi da angažuje domaće arhitekte.

„Srpske arhitekte će, kao što su radile i linijski park, dobiti da rade i metro. Želimo da mlade srpske arhitekte učestvuju u gradnji metroa i dizajniranju stanica jer će na taj način steći reference da rade u svetu“, rekao je Vesić, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Vesić je istakao da je naručilac konkursa Grad Beograd, odnosno Sekretarijat za javni prevoz i JKP „Beogradski metro i voz“, u saradnji sa sprovodiocem konkursa – Udruženjem arhitekata Srbije.

Dodao je da je konkurs za idejno arhitektonsko rešenje i dizajn budućeg metroa javni i anoniman, kao i da je raspisan preko portala Javne nabavke i da je dostupan na sajtu Udruženja arhitekata Srbije.

„Kada dobijemo idejna rešenja, po njima će se graditi stanice metroa“, rekao je Vesić, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.