U trendu

RCC: Medjunarodni dan Roma prilika za povećanje svesti o Romima

 Regionalni savet za saradnju (RCC) saopštio je danas da Medjunarodni dan Roma, koji se obeležava danas, pruža priliku romskim organizacijama i pojedincima da povećaju svest o Romima.

Iz te organizacije su naveli da je tim projeka „Integracija Roma“ Saveza za regionalnu saradnju organizovao aktivnosti u znak proslave tog dana, počevši od premijere videa o talentovanoj Romkinji Miroslavi Živanović, koja je nakon više do dvadeset godina rada kao kozmetičarka pokrenula sopstvenu proizvodnju prirodnih proizvoda za negu kože i tela pod nazivom Krasula.

„Tokom godina sam imala priliku da pažljivo slušam potrebe mojih klijentkinja. Kada je počela pandemija, odlučila sam da počnem proizvodnju sopstvenih prirodnih, ručno radjenih proizvoda za kožu i telo. Proizvodi su se dopali mojim prijateljima i rodbini, pa sam odlučila da ih počnem prodavati. Svi moji proizvodi su registrovani i provereni u laboratorijama“, rekla je Živanović, a saopštio RCC.

Na skupu Kultura kao inspiracija, koji je organizovan sa Evropskim romskim institutom za umetnost i kulturu Srbije (ERIAC Srbija) i gradjanskim pokretom Opre Roma Srbija u galeriji ERIAC-a u Beogradu, govorilo se o ulozi umetnosti i kulture u romskom pokretu, o načinu na koji su umetnici prisutni i vidljivi u romskom pokretu, kao i o tome kako talenat i kreativnost mogu biti inspiracija za napredak i promene.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.