U trendu

RCC otvorio konkurs za nagradu za inovacije sa Zapadnog Balkana

Savet za regionalnu saradnju otvorio je danas konkurs za nagradu Baterflaj inovejšn (Butterfly Innovation Award) za inovacije sa Zapadnog Balkana.

Fond za nagradu je 30.000 evra, šest najuspješnijih ideja će dobiti po 5.000 evra, saopšteno je iz RCC.

Prijave se mogu slati putem sajta RCC od danas do 13. maja 2022. godine.

Može se prijaviti za najviše dve od šest kategorija.

Prva kategorija je za industrijske inovacije – metalopreradjivačka industrija, kreativne industrije, prehrambeni sektor, zelena i cirkularna ekonomija, turizam, finansijske tehnologije, obrazovne tehnologije, biotehnologije, tehnologije u zdravstvu, itd.

Za zelene inovacije može se prijaviti u oblastima klime, održive energije, mobilnosti i poljoprivrede, borbe protiv zagadjenja, zaštite prirode i biološke raznolikosti, itd.

Treća kategorija su inovacije u nauci, tehnologiji, inženjerstvu i matematici, a četvrta inovacije mladih – priznanje dodiplomskih studenata i učenika srednjih škola.

Univerzitetske inovacije – priznanje preduzetničke kulture na univerzitetima.

Inovacije žena – priznanje žena inovatorica i preduzetnica.

Prijave mogu poslati gradjani ili osobe sa stalnim boravkom na Zapadnom Balkanu – u Srbiji, Albaniji, BiH, Kosovu, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji.

Aplikacije moraju odgovarati jednoj od zvaničnih kategorija, a za prijavljena inovativna rešenja mora se pokazati da imaju aktivan uticaj na Zapadnom Balkanu, navodi se u saopštenju RCC.

Dobitnici nagrade za inovacije će biti proglašeni 27. juna 2022. godine na skupu koji će se prenositi uživo na nalozima RCC na društvenim mrežama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar