U trendu

RCC: U Prištini sutra proglašenje pobednika Balkatona 3.0

Finale trećeg izdanja takmičenja Balkaton biće održano sutra u Prištini, a stručni žiri odabraće šest najboljih digitalnih rešenja koja će biti realizovana u regionu, saopštio je Savet za regionalnu saradnju (RCC).

Treće izdanje takmičenja koje RCC organizuje od 2020. godine, okupilo je oko 60 prijavljenih timova od kojih će 12 predstaviti sutra svoja rešenja stručnom žiriju sa Zapadnog Balkana koji će glasati za najbolja.

Takmičenje je organizovano u okviru nekoliko tema – e-trgovina, poljoprivreda, obnovljiva/održiva energija, transport i logistika, i razno, uključujući medicinsku tehnologiju/biotehnologiju/zdravstvenu tehnologiju, blockchain i kibernetičku sigurnost, zabavu i gaming, čiste i zelene tehnologije.

Najboljih šest timova će dobiti nagrade u iznosu od po 10.000 evra. Šest pobedničkih timova će dobiti priliku da realizuju svoju ideju na Zapadnom Balkanu.

Uživo prenos finala koje počinje sutra u 10.00 moguće je pratiti na Jutjub i Fejsbuk stranici RCC-a.

Finalnu svečanost Balkatona 3.0 otvoriće generalna sekretarka RCC Majlinda Bregu, nakon čega sledi predstavljanje 12 finalista, odnosno timova mladih ljudi iz regiona, potom panel diskusija o digitalnoj transformaciji, a za to vreme ce stručni žiri glasati za najbolja rešenja, i na kraju sledi svečanost dodele nagrada.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar