U trendu

Reklamna kampanja Privredne komore Srbije „uvredljiva i seksistička“

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković kaže da je reklamna kampanja Privredne komore Srbije kojom se promovišu domaći proizvodi uvredljiva i seksistička.

Janković ocenjuje da ponovo „originalnost i kreativnost“ svode žene na objekat, a koje se nikako ne mogu dovesti u vezu sa proizvodima koji su prikazani, već predstavljaju i vređanje dostojanstva svih žena.

„Nije potrebno biti stručan za rodnu ravnopravnost da bi se razumelo kako ovakvi sadržaji podržavaju i podstiču rodne stereotipe. Nije potrebna stručnost ni da bi se razumelo da se konkretnom reklamom šalje i neprimerena poruka o tome šta su pravi brendovi i proizvodi Srbije“, ističe u saopštenju Poverenica.

Ona je još jednom pozvala sve kompanije i marketinške agencije da poštuju propise i uzdrže se od kreiranja sadržaja koji podstiču i produbljuju stereotipe.

„Mogu se napraviti vrlo kreativne reklame koje promovišu izuzetne proizvode naše države, ali bez prikazivanja žene kao erotizovanog objekta, već uz poštovanje ravnopravnosti i upravo velike uloge žena u proizvodnji domaćih proizvoda“, poručila je Poverenica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)