U trendu

Rekonstruisan skver na uglu Njegoševe i Ulice Maksima Gorkog

BEOGRAD – Rekonstrukcija skvera na uglu Njegoševe i Ulice Maksima Gorkog je završena, a radovima je obuhvaćena površina od oko 1.100 kvadratnih metara.

Radovi su trajali 42 dana, a završeni 18. maja što je 18 dana pre utvrđenog roka, istakao je gradski sekretar za investicije Luka Petrović.

„Rekonstruisani prostor prilagođen je potrebama pešaka tako što je oplemenjen novim uličnim mobilijarom. Postavljene su tri klupe za sedenje, mesta predviđena za parkiranje bicikala, nove đubrijere, takozvani reciklažni set. Zastor na kolovozu je urađen od sitne kamene kocke, na trotoarima su kamene ploče, a urađena je i nova LED rasveta“, rekao je Petrović, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Precizirao je da je izvođač radova grupa ponuđača čiji je predstavnik „Invest gradnja“ i dodao da su, osim njih, u radovima učestvovali JKP „Javno osvetljenje“ i JKP „Beograd-put:

Predračunska vrednost svih radova je, kaže, oko 25 miliona dinara.

Petrović je dodao da je u sklopu ugovora „Izrada tehničke dokumentacije i izvođenje radova na uređenju, popločavanju i opremanju otvorenih javnih gradskih prostora“ preostalo da se rekonstruišu skver na uglu Mileševske i Cara Nikolaja čiji se početak radova očekuje 14. juna, ugao ulica Tadeuša Košćuška i Strahinjića bana, Ulica kraljevića Marka i uređenje prostora oko Palilulske pijace.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.