U trendu

Rekonstrukcija centralne kuhinje za vrtiće u punom jeku

BEOGRAD – Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak izjavio je danas da završetak radova na rekonstrukciji krova centralne kuhinje Predškolske ustanove „Zvezdara“, očekuje do početka oktobra.

Radovi koje finansira Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu vredni su 19,7 miliona dinara, a započeti su sredinom avgusta.

„Očekujem da se posao privede kraju do početka oktobra. Ovde se dnevno pripremi i do 5.000 obroka za decu u zvezdarskim vrtićima. Imali smo problema sa krovom i uskoro će sve biti sanirano“, rekao je Gak tokom obilaska radova.

On je istakao da je Grad Beograd od početka godine uložio oko 51 milion dinara u tekuće održavanje i opremanje 29 vrtića na ovoj opštini, te da je na centralnoj kuhinji, koja sve objekte snabdeva hranom, prošle godine zamenjena kompletna fasadna i unutrašnja stolarija.

Samo za tekuće održavanje i opremanje svih vrtića na teritoriji Beograda, ne računajući kapitalna ulaganja, u ovoj godini odvojeno je ukupno oko 350 miliona dinara, jer nam je osim velikih rekonstrukcija koje su prioritet važno i održavanje svih vrtića – istakao je Gak.

On je dodao da su u ovom trenutku u toku i radovi na zameni stolarije na šest vrtića na opštini Čukarica te sanacija mokrih čvorova u vrtiću „Dečje carstvo“ u Lazarevcu, dok uskoro počinje i duga faza rekonstrukcije vrtića „Ljolja“ na Voždovcu i rekonstrukcija objekta mesne zajednice u vrtić u naselju Zuce.

„Velika obnova svih vrtića u Beogradu ne staje, nastavljamo dalje dok ne završimo rekonstrukciju svih dotrajalih objekata“, zaključio je Gak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.