Rektorka: Senat da postupi po pravilniku o poništavanju doktorata u slučaju Siniše Malog

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu dostaviće Senatu Univerziteta da postupi po pravilniku o poništavanja doktorata u slučaju ministra Siniše Malog jer je jednoglasno utvrdio postojanje neakademskog ponašanja u njegovom radu, izjavila je danas rektorka Univerziteta Ivanka Popović.

Ona je novinarima kazala da je Siniša Mali prekršio etički kodeks Univerziteta jer je bez navodjenja citirao tekstove drugih autora.

Popović je kazala da je Odbor za profesionalnu etiku na sednici konstatovao da predloženu meru javne osude dekan Fakulteta nije izrekao, a izricanje mere je u nadležnosti dekana fakulteta.

Mali je učinio povrede iz člana 22. Kodeksa profesionalne etike, jer je u delu disertacije doslovno preuzimao tekstove odnosno cele pasuse iz tekstova drugih autora, bez navodjenja imena tih autora, rekla je Popović.

Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka (FON) usvojilo je 28. oktobra izveštaj Etičke komisije FON-a o doktorskoj disertaciji ministra finansija Siniše Malog, kojim se utvrdjuje postojanje „neakademskog ponašanja“, i predložilo izricanje mere javne osude za sporni doktorat.

Doktorat Malog doveden je u pitanje pre pet godina kada su ga univerizitetski profesori optužili da je plagirao deo svog rada.

(Beta)

5 komentara
 1. milovan

  Da ima ovaj rektor postenja podneo bi ostavku i pokrio se usima. Toje dno dna od rektora.

  1. Mapetovac

   A ti znaš ko ili šta je rektor, ili si samo dobio sendvič?

 2. Darija

  Bravo Ivanka, potvrdila je moje pozitivno mišljenje o njoj. U svakoj „krštenoj“ državi ovo bi bilo dovoljno da on podnese ostavku (da ne govorimo o hiljadu drugih razloga)

 3. Anonimni

  Moyda ce se sada nesudjeni Dr. moyda rayboleti pa ce ponovo u ponedeljak biti u punom radnom pogonu bey obyira na sve dosada

 4. Adolf

  Kao i uvek kod nas, poješće vuk magarca i nikom ništa.Da je ovo neka uređena pravna država, ne bi se to ni desilo a kamoli da se ignoriše ovoliko vremena.

Napišite komentar