U trendu

RHMZ: Sutra manje kiše i postepeno razvedravanje

U Srbiji će sutra biti pretežno oblačno vreme, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a više padavina očekuje se u prvom delu dana, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Od podneva na severu, do kraja dana i u ostalim krajevima prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Najniža temperatura od 16 do 20, najviša od 24 do 28 stepeni Celzijusa.

U Beogradu ujutro i pre podne oblačno, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, sredinom dana postepeno smanjenje oblačnosti. Vetar slab severozapadni. Najniža temperatura 19, najviša 26 stepeni.

U Srbiji od srede do kraja sedmodnevnog perioda pretežno sunčano. U planinskim predelima ponegde popodnevni kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Do subote 24. juna, temperatura bez bitnije promene, a zatim u porastu.

U Beogradu od srede sunčano. Temperatura oko prosečnih vrednosti, krajem sedmice u porastu.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za utorak, 20. jul:

Oprez se savetuje osobama sa respiratornim obolenjima, a meteoropatske tegobe mogu imati srčani bolesnici, kojima se preporučuje smanjena fizička aktivnost.

Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti nervoza i smanjena radna sposobnost, pa se i učesnicima u saobraćaju preporučuje dodatni oprez.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.