RHMZ: Sutra sneg na planinama, kiša u ostalim krajevima

U planinskim predelima sutra se očekuje povećanje visine snežnog pokrivača za 15 do 30 centimetara, dok se u ostalim krajevima zemlje očekuje oblačno vreme sa kišom, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

U toku noći kratkotrajna susnežica i sneg mogući su i u nižim predelima, a više padavina se očekuje na jugozapadu, jugu i istoku Srbije.

Duvaće slab, severni i severoistočni vetar. Najniža temperatura od jedan do četiri, najviša od četiri na severu do 10 stepeni na jugoistoku.

I u Beogradu će sutra biti oblačno sa kišom, u toku noći kratkotrajna susnežica i sneg. Vetar slab, severni i severoistočni, najniža temperatura dva, a najviša četiri stepena.  

Narednih sedam dana biće oblačno i hladnije vreme. Više padavina očekuje se u centralnim i južnim krajevima, u nižim predelima stvaranje manjeg snežnog pokrivača, u brdsko-planinskim povećanje.

U nedelju posle podne i u ponedeljak delimično otapanje snega, naročito na jugu. Od utorka slaba kiša i sneg mogući su ponegde.

Biometeorološka prognoza za 8.januar:

Očekivanje biometeorološke prilike mogu itazvati tegobe kod osoba sa povišenim krvnim pritiskom i respiratornim oboljenjima.

Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu bolova u mišićima, glavobolje i smanjene radne sposobnosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.