U trendu

RHMZ: Sutra sunčano i toplo

U Srbiji će sutra biti sunčano i toplo za ovo doba godine, sa temperaturom do 24 stepena i umerenim vetrom u košavskom području, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Ujutro će biti prohladno, sa kratkotrajnom maglom ponegde, a moguć je i slab prizemni mraz. Najniža temperatura od 1 na jugu i jugoistoku Srbije do 12 stepeni Celzijusa na jugu Banata, a najviša od 20 do 24.

U Beogradu sunčano uz umeren jugoistočni vetar i najnižu temperaturu od 8 do 11 stepeni, a najvišu oko 23 stepena Celzijusa.

U nardnih sedam dana u Srbiji jutra će biti hladna sa kratkotrajnom maglom van košavskog područja i minimalnom temperaturom od -2 do 12 stepeni, a najvišom od 21 do 25.

Do srede sunčano i natprosečno toplo s temperaturom do 25 stepeni Celzijusa, a zatim prolazno naoblačenje s padom temperature i slabom kišom ponegde u brdsko-planinskim predelima.

Od petka temperatura ponovo u porastu, a narednog vikenda prolazno naoblačenje s kišom mestimično uz pojačanje jugoistočnog vetra u košavskom području.

U Beogradu do srede sunčano sa svežim jutrima i temperaturom do 24 stepena, a zatim prolazno naoblačenje uz pad temperature. U četvrtak razvedravanje i najviša temperatura oko 16 stepeni. Od petka ponovo temperatura u porastu, a za vikend jačanje košave i naoblačenje s kratkotrajnom kišom.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 17. oktobar 2022. godine:

Biometeorološke prilike mogu doprineti smanjenju tegoba kod većine hroničnih bolesnika, a oprez se savetuje osobama sa srčanim problemima. Moguće su meteoropatske reakcije u blažoj formi. Preporučuje se boravak u prirodi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar