U trendu

RHMZ upozorava: Prete 2 stvari

U Srbiji će danas biti oblačno, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na krajnjem severu, ujutru i pre podne očekuje se kiša koja će se ponegde lediti pri tlu, dok je po podne moguća pojava snega, uz istovremeni prestanak padavina sa zapada.

Vetar slab i umeren, u južnim predelima jugozapadni, u planinskim predelima povremeno i jak, u ostalim krajevima severozapadni i zapadni, koji će krajem dana biti u skretanju na zapadni i jugozapadni.

Najniža temperatura od -1 na severozapadu, do 8 C na jugoistoku, najviša dnevna od 0 na severu do 10 C na jugoistoku. U Beogradu će biti oblačno, povremeno sa kišom, kasnije po podne očekuje se prestanak padavina. Vetar slab i umeren severozapadni i zapadni, koji će krajem dana biti u skretanju na zapadni i jugozapadni. Temperatura bez većeg koleganja, od jedan do tri stepena Celzijusa.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će biti pretežno oblačno, u većini dana suvo. Kiša se očekuje u sredu i četvrtak (29. i 30. decembar) i ponedeljak (3. januar), na visokim planinama sa snegom. Temperatura iznad prosečnih vrednosti.

Treba napomenuti da je RHMZ izdao i upozorenje.

„U toku jutra i prepodneva na severu Bačke i Banata kiša koja će se ponegde lediti pri tlu (poledica)“, stoji u objavi ove ustanove i ističe se da je upozorenje na snazi do 17 sati.

Zavod je takođe upozorio da je moguće da se na visinama do 1.500 metara očekuje otapanje snežnog pokrivača.

(Tanjug, B92)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.