najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Roditelji nisu merodavni da „ocenjuju“

Predsednik Nacionalnog prosvetnog saveta Aleksandar Lipkovski izjavio je danas da ne podržava ideju da roditelji ocenjuju profesore, jer pre svega nisu kompetentni, ali da je s druge strane moguće naći modus kojim bi se mišljenje roditelja uzimalo u obzir.

Lipkovski je novinarima, posle sednice Nacionalnog prosvetog saveta, rekao da bi u najkraćem mogao da kaže da to ne podržava.

„To je najkraći mogući odgovor. Ako hoćete opširnije, onda se moraju znati i opširniji uslovi na koji način bi se tako neko ocenjivanje uvodilo“, rekao je on.

Kad se bude znao predlog, onda će se znati i odgovor, a sada može da kaže da je načelno protiv toga, istakao je Lipkovski i ukazao da bi neko mogao nekog da ocenjuje, potrebno je da ima mnogo više iskustva, znanja iz struke i mnogo više uvida u stanje stvari.

On je dodao da roditelji uglavnom imaju preokupaciju koja se zove njihovo dete i da ne gledaju sistem u celini.

„Prema tome, mislim da ne bi bilo dobro da roditelji ocenjuju, ali naravno moguće je naći neki modus u kojima bi se mišljenja roditelja uzimalo u obzir. Na kraju krajeva, školski odbori sadrže i tri člana koji su predstavnici roditelja“, zaključio je Lipkovski.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Vera

    neko mora da oceni i profesore…mislim da su đaci najkompetentniji….roditelji ne….

    1. Resavac

      Vera, kako to mislite da su đaci najkompetentniji da ocenjuju profesore? Da li po sistemu: profesor lošem đaku da keca, a onda loš đak tom profesoru da keca? Ili po sistemu ucene: ako mi ne daš dobru ocenu, ja ću tebi keca? Hajte da okrenemo ceo sistem naopačke pa da profesori sednu u klupe, a đaci za katedru? Istini za volju, ima i poneki/a loš(a) ili pripit(a) profesor(ka), ali pre kao izuzetak, a ne pravilo.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike