Roditelji nisu merodavni da „ocenjuju“

Predsednik Nacionalnog prosvetnog saveta Aleksandar Lipkovski izjavio je danas da ne podržava ideju da roditelji ocenjuju profesore, jer pre svega nisu kompetentni, ali da je s druge strane moguće naći modus kojim bi se mišljenje roditelja uzimalo u obzir.

Foto: Beta

Foto: Beta

Lipkovski je novinarima, posle sednice Nacionalnog prosvetog saveta, rekao da bi u najkraćem mogao da kaže da to ne podržava.

„To je najkraći mogući odgovor. Ako hoćete opširnije, onda se moraju znati i opširniji uslovi na koji način bi se tako neko ocenjivanje uvodilo“, rekao je on.

Kad se bude znao predlog, onda će se znati i odgovor, a sada može da kaže da je načelno protiv toga, istakao je Lipkovski i ukazao da bi neko mogao nekog da ocenjuje, potrebno je da ima mnogo više iskustva, znanja iz struke i mnogo više uvida u stanje stvari.

On je dodao da roditelji uglavnom imaju preokupaciju koja se zove njihovo dete i da ne gledaju sistem u celini.

„Prema tome, mislim da ne bi bilo dobro da roditelji ocenjuju, ali naravno moguće je naći neki modus u kojima bi se mišljenja roditelja uzimalo u obzir. Na kraju krajeva, školski odbori sadrže i tri člana koji su predstavnici roditelja“, zaključio je Lipkovski.

(Tanjug)

Pogledajte komentare (2)

2 komentara

  • Vera

    neko mora da oceni i profesore…mislim da su đaci najkompetentniji….roditelji ne….

    • Resavac

      Vera, kako to mislite da su đaci najkompetentniji da ocenjuju profesore? Da li po sistemu: profesor lošem đaku da keca, a onda loš đak tom profesoru da keca? Ili po sistemu ucene: ako mi ne daš dobru ocenu, ja ću tebi keca? Hajte da okrenemo ceo sistem naopačke pa da profesori sednu u klupe, a đaci za katedru? Istini za volju, ima i poneki/a loš(a) ili pripit(a) profesor(ka), ali pre kao izuzetak, a ne pravilo.

Ostavite komentar