Rojters objavio pobedu Vučića pozivajući se na Ipsos

Britanska agencija Rojters prva je večeras pod oznakom hitno objavila, pozivajući se na rezultate Ipsosa, da je premijer „Aleksandar Vučić ubedljivo pobedio na predsedničkim izborima u Srbiji sa 58 odsto glasova“.

Agencija navodi da je na osnovu 40 odsto obrađenog uzorka Ipsos objavio da je opozicioni kandidat Saša Janković drugi sa 14 odsto.

Posle Rojtersa, vest o pobedi Vučića javila je i italijanska agencija Ansa, koja se takođe pozvala na preliminarne podatke Ipsosa, navodeći da je trećeplasirani mladi i ekcentrični predstavnik antipolitike Luka Maksimović, odnosno Ljubiša Preletačević Beli, sa malo više od 9 odsto, a da je četvrti bivši ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić sa 5,5 odsto.

AP je pre toga preneo da Republička izborna komisija nije zabeležila nikakve ozbiljne neregularnosti tokom glasanja i da je bilo manjih problema koje su odmah rešili zvaničnici na biračkim mestima.

Agencija navodi da su nezavisni posmatrači izvestili o navodnim pokušajima pomićivanja birača i nastojanjima da se glasa bez odgovarajućeg identifikacionog dokumenta, ali da su kazali da se radilo o izolovanim incidentima koji nisu uticali na proces glasanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.