U trendu

Romi s Voždovca pokazuju najveće interesovanje za vakcinaciju

BEOGRAD – Čelnici i volonteri Opštine Vožodovac obilaze sva romska naselja u tom delu Beograda, a danas su razgovarali sa Romima iz Kablara u Ripnju i pozvali ih da se vakcinišu.
„Da nismo došli do njih oni se ne bi vakcinisali“, rekla je za Tanjug predsedica opštine Ivana Tomić Ilić i naglasila da Romi sa teritorije Voždovca pokazuju ubedljivo najveće interesovanje u Beogradu za vakcinaciju.

Dodala je da će svi koji su izrazili želju da se vakcinišu to učiniti sutra na punktu u Ripnju, a da su u samo nekoliko kuća u naselju Kablar našli 23 osobe koji žele da se vakcinišu.

Volonteri će, kazala je Tomić, na vakcinaciju povesti jednu slepu osobu iz naselja Kablar u Domu Zdravlja u Ripnju.

Tomić je rekla i da je današnji praznik Tetkica Bibija koji Romi slave, kao i predstojeći Međunarodni dan Roma 8. april prilika da se Romi posete i da se sa njima dodatno razgovara o imunizaciji.
Panić Svetlana iz naselja Kablar rekla je za Tanjug da je zabrinuta za svoj, ali i živote članova porodice i prijatelja kada čuje šta se sve može desiti ako se čovek ne vakciniše.

„Pijem mnogo lekova i brinem se da mi korona ne pogorša zdravlje, a brinem i za živote najbližih“, rekla je Panić Svetlana koja ima troje nezaposlene dece starije od 20 godina i koja će će se vakcinisati.

Čelnici Opštine dodali su da će sada kad su videli uslove u kojima žive stanovnici naselja Kablar da im saniraju kanalizaciju koja se izlila i da im srede prostor ispred kuća.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.