RTS: 3.300 zaposlenih, svi podaci su dostupni javnosti

Javna medijska ustanova Radiotelevizija Srbije ima 3.300 zaposlenih, a svi podaci o njihovim zaradama i koeficijentima su dostupni javnosti na sajtu RTS, saopšteno je danas iz te medijske kuće kao odgovor na pitanja poslanika Nove Srbije Miroslava Markićevića.

Foto: Beta

Foto: Beta

Markićević je ranije danas, na sednici parlamenta, upitao direktora RTS Dragana Bujoševića i UO RTS koliko ima zaposlenih na RTS i kolike su plate, te da objasne ko eimituje nepotpisan spot na javnom servisu, a koji poziva građane da biraju svoje, a ne političke predstavnike.

„RTS trenutno ima 3.300 zaposlenih, sa tendencijom da ih do kraja godine bude manje. Zarade zapsolenih u JMU RTS, regulisane su Prilogom 2 Kolektivnog ugovora, a vrednost koeficijenta je, takođe, regulisana Kolektiovnim ugovorom. Sve je dostupno na sajtu RTS-a“, navodi se u odgovoru RTS-a.

Kad je reč o video spotu, RTS navodi da se on emituje se u EPP bloku, odnosno da je plaćen, a potpisuje ga Nacionalna koalicija za decentarlizaciju iz Niša.

„Gospodine Markićeviću, kao neko ko se zalagao protiv plaćanja TV pretplate za RTS, valjalo bi da posedujete elementarne informacije o nama. Svi podaci su dostupni javnosti, pa i vama“, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Oznake