U trendu

RTS: 3.300 zaposlenih, svi podaci su dostupni javnosti

Javna medijska ustanova Radiotelevizija Srbije ima 3.300 zaposlenih, a svi podaci o njihovim zaradama i koeficijentima su dostupni javnosti na sajtu RTS, saopšteno je danas iz te medijske kuće kao odgovor na pitanja poslanika Nove Srbije Miroslava Markićevića.

Markićević je ranije danas, na sednici parlamenta, upitao direktora RTS Dragana Bujoševića i UO RTS koliko ima zaposlenih na RTS i kolike su plate, te da objasne ko eimituje nepotpisan spot na javnom servisu, a koji poziva građane da biraju svoje, a ne političke predstavnike.

„RTS trenutno ima 3.300 zaposlenih, sa tendencijom da ih do kraja godine bude manje. Zarade zapsolenih u JMU RTS, regulisane su Prilogom 2 Kolektivnog ugovora, a vrednost koeficijenta je, takođe, regulisana Kolektiovnim ugovorom. Sve je dostupno na sajtu RTS-a“, navodi se u odgovoru RTS-a.

Kad je reč o video spotu, RTS navodi da se on emituje se u EPP bloku, odnosno da je plaćen, a potpisuje ga Nacionalna koalicija za decentarlizaciju iz Niša.

„Gospodine Markićeviću, kao neko ko se zalagao protiv plaćanja TV pretplate za RTS, valjalo bi da posedujete elementarne informacije o nama. Svi podaci su dostupni javnosti, pa i vama“, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.