U trendu

Sahranjen mali Stefan uz prisustvo više stotina građana

BEOGRAD – Na Novom groblju danas je sahranjen devetogodišnji Stefan B, koga je na pešačkom prelazu na Karaburmi udario Lazar G, nakon čega je pobegao sa mesta nesreće.

Opelu i sahrani prisustvovalo je više od 300 građana, prenele su „Večernje novosti“.

Otac i majka su išli odmah iza kovcega, a otac je nosio fudbalsku loptu.

Pojedini ljudi su, takođe, nosili fudbalske lopte, kao i majice sa natpisom „Pravda za Stefana“.

U grobno mesto spuštene su fudbalske lopte, a medicinski radnici su upalili sirene na svojim vozilima.

Među okupljenima su bili stariji sugrađani, roditelji sa decom, ali i medicinski radnici koji rade sa Stefanovim ocem, a koji su poslednjih dana na protestima u Ulici Marijane Gregoran, na mestu pogibije, počast mališanu odavali i sirenama ambulantnih vozila.

Dečak je podlegao povredama u četvrtak u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu.

Dečaci S. B. (9) i L. B. (5) su sa ocem Mihailom (43) prelazili pešački prelaz kada ih je vozač pokosio i pobegao sa lica mesta.

Lazar G. je prvobitno pušten da se brani sa slobode, uprkos tome što je tužilaštvo tražilo da mu se odredi pritvor, ali je posle višednevnog protestnog okupljanja građana, Krivično vanpretresno veće suda usvojilo žalbu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i odredilo mu pritvor.
Portparolka Prvog osnovnog suda u Beogradu Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je odlukom veća preinačeno rešenje sudije za prethodni postupak i određen pritvor do 30 dana za L.G, koji će se računati od dana i časa lišavanja slobode.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.