U trendu

Samit Nesvrstanih obezbedjuje više od 3.000 policajaca

Predstojeći samit Pokreta nesvrstanih koji će biti održan 11. i 12. oktobra u Beogradu, obezbedjivaće 3.243 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), a očekuje se dolazak 117 delegacija sa 572 člana, saoštio je danas MUP Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kazao je danas da su sve organizacione jedinice unutar tog ministarstva spremne su za početak manifestacije „Nesvrstani 2021“ i da će sve medjunarodne delegacije biti obezbedjene na najvišem nivou.

On je nakon obilaska Operativnog štaba u Jedinici za obezbedjenje odredjenih ličnosti i objekata, koji je formiran uoči 60. godišnjice osnivanja Pokreta nesvrstanih, „zamolio Beogradjane“ da pokažu gostoprimstvo i ljubaznost.

„Neka naši gosti požele da se vrate u Beograd“, poručio je Vulin.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov rekao je da će se njihovi pripadnici truditi da zastoji u saobraćaju budu minimalni, kako se ne bi remetio svakodnevni život gradjana.

„U ponedeljak i utorak biće kratkotrajna obustava saobraćaja na pojedinim ulicama, pre svega u okolini Sajma i mosta Gazela. Molimo sve gradjane da budu strpljivi. Pripadnici saobraćajne policije će regulisati saobraćaj, tako da zastoj u saobraćaju bude što je moguće kraći“, naveo je Arsov.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.