U trendu

Saobraćaj umerenijeg intenziteta, na Preševu se čeka jedan sat

Prvi radni dan u ovoj nedelji donosi nešto umereniji intezitet saobraćaja, ali sa još uvek pravim letnjim vrućinama i temperaturama koje će se prema najavama metereologa u najtoplijem delu dana kretati oko 35 stepeni, kada se ne preporučuje vožnja.

Prema podacima Uprave granične policije, ovog jutra na graničnim prelazima saobraćaj je još uvek negde pojačanog intenziteta, kao što je na GP Preševo gde putnička vozila čekaju oko sat vremena na izlazu iz naše zemlje.

Na ostalim graničnim prelazima trenutno bez dužih zadržavanja.

Iz AMS S savetuju da se za put biraju rani jutarnji ili kasniji popodnevni sati, uz češće pauze u vožnji i konzumiranje više tečnosti.

U saopštenju se takođe navodi da je na snazi obustava saobraćaja usled odrona stenske mase, na državnom putu II A reda broj 212, deonica Blaževo- Merćez.

Iz AMS S podsećaju da je od 29. jula 2. avgusta do 7 sati zbog radova na lokalnom putu od isključenja za aerodrom sa autoputa iz pravca Beograda, do aerodroma „Nikola Tesla“, na snazi izmena u režimu saobraćaja.

Do aerodroma „Nikola Tesla“ iz pravca Beograda (auto-putem) stiže se preko petlje „Dobanovci“ gde će se vršiti promena smera kretanja i suprotnim smerom (Šid- Beograd) saobraćati do aerodroma.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na državnom putu I B reda broj 23, deonica

Nova Varoš – Bistrica. Saobraćaj se odvija jednom trakom naizmeničnim propuštanjem saobraćaja.

Izvode se radovi na rehabilitaciji kolovoza, na državnom putu I A reda broj 1, deonica od Subotice do Beograda, u pravcu Subotica – Beograd.

Saobraćaj će se u zoni petlje Novi Sad -sever kod službenog prolaza preusmerava na levu (preticajnu) kolovoznu traku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.