U trendu

Saobraćajni policajci u Beogradu spasli život devojčici

BEOGRAD – U centru Beograda jedna devojčica sa posebnim potrebama izgubila je svest, a zahvaljujući brzoj reakciji dvojice saobraćajnih policajaca, devojčica je u poslednjem momentu predata u ruke lekara koji su je oživeli kiseonikom.

Policijski službenici Miroljub Rakićević i Miroslav Ilić su odmah stupili u intervenciju pružanja pomoći, stavili su dete u vozilo i najbrže su je odvezli do najbliže zdravstvene ustanove – Gradske bolnice.

„Policijski službenici Uprave saobraćajne policije u nedelju oko 15 časova, prilikom patroliranja, uočili su da jedna majka ima određene probleme zato što joj je dete sa posebnim potrebama u invalidskim kolicima ostalo bez svesti. Miroljub Rakićević i Miroslav Ilić su odmah stupili u intervenciju pružanja pomoći, stavili su dete u vozilo i najbrže su odvezli do najbliže zdravstvene ustanove Gradske bolnice. Dete je ostalo živo zahvaljujući njihovoj brzoj intervenciji i naravno delovanju doktora“, rekao je Tanjugu Zlatko Belencan, načelnik Uprave saobraćajne policije PU za grad Beograd.

„Posebno smo ponosni na njih, jer su ovim gestom pokazali da saobraćajna policija nije samo tu da kažnjava, već i pomaže i najbrže reaguje u trenucima kada je to potrebno građanima“, kazao je Belencan.

Prema njegovim rečima, Rakićević ima skoro 30, a Ilić 25 godina radnoga staža i vrlo su skromni ljudi.

„Oni ovo ne doživljavaju kao posebno. Ovo je samo izazvalo pažnju javnosti zato što je lice sa posebnim potrebama i brzina kojom su oni odreagovali, pa smo zaista srećni što je dete preživelo. Oni su posle toga nastavili da rade normalno, radili su kontrolu saobraćaja“, rekao je Belencan.

Treba napomenuti, rekao je on, da su tokom Beogradskog maratona tri trudnice obezbeđene, odnosno vozilima su ih prevezli do bolnice Narodni front i prihvatili su ih doktori.

„Mi kada radimo saobraćajna obezbeđenja, pre svega je ljudski život na prvom mestu i dajemo prioritete kako Hitnoj pomoći, tako i licima koja nam saopšte da imaju određenje potrebe, dajemo im pratnju do zdravstvene ustanove“, rekao je Belencan.

“Mi smo tokom maja otkrili 18.000 prekršaja. To je impozantan broj, ako znamo da smo imali sva saobraćajna obezbeđenja i sve događaje koje smo propratili“, rekao je načelnik Uprave saobraćajne policije PU za grad Beograd.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.