U trendu

Šarčević razrešio direktora Srednje škole u Barajevu

Ministar prosvete Mladen Šarčević razrešio je danas direktora Srednje škole u Barajevu Dobrivoja Jelića nakon što je na osnovu vanrednog inspekcijskog nadzora utvdjeno da ta ustanova ne sprovodi mere za bezbednost i zaštitu učenika.

„U skladu sa Pravilnikom o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, direktor nije preduzeo odgovarajuće aktivnosti odnosno nije obavestio nadležnu školsku upravu o trećem nivou nasilja i nije sazvao Tim koji bi hitno krenuo u postupak rešavanja problema nasilja“, piše u saopštenju ministarstva.

Na društvenim mrežama ranije je objavljen snimak na kom dve devojčice udaraju šamare trećoj devojčici u dvorištu Srednje škole u Barajevu.

Po nalogu tužilaštva za maloletnike, policija je podnela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje protiv I. O. (15) i D. I. (14), koje su šamarale i fizički maltretirale A. M. (15).

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    Barem je nesto uradjeno… Daleko je to jos od onoga kako bi trebalo da bude. U skolama, dok se neko ozbiljno ne povredi ili se ne napravi video koji dospe u medije, niko ne zeli da preuzme odgovornost i resi problem/postupi po zakonskim ovlascenjima. Trebalo bi na sva vrata objaviti brojeve telefona i kontakt inspekcije koja ce bukvalno otpustati i terati kadrove po skolama da rade svoj posao. Trenutno stanje je zalosno.

Napišite komentar