U trendu

Sastanak na temu rešavanja ekoloških problema u Barajevu

BEOGRAD – U Barajevu je održan još jedan sastanak sa predstavnicima udruženja „Inicijativa eko Barajevo“ kao rezultat obećanja koje su zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović dali prilikom razgovora sa članovima tog udruženja u okviru projekta „Pokretna kancelarija Gorana Vesića“, saopštio je Beoinfo.

Četvrti sastanak po redu je održan juče u Barajevu.

„Naime, u subotu se vodio razgovor oko dva aktuelna ekološka problema u Barajevu vezana za firme „Yunirisk” i „Most” i kao što je i obećano u Barajevu su bili nadležni iz Ministarstva zaštite životne sredine i gradskih sekretarijata za inspekcijske poslove i za zaštitu životne sredine kako bi razgovarali sa predstavnicima udruženja na temu daljih koraka za rešavanje problema.

Predsednik opštine je nakon sastanka rekao da je zadovoljan što je postignut dogovor da se rešavanju ovih problema pristupi zajednickim snagama i da smatra da svi treba da budu ukljuceni u nalaženje rešenja.

On je takode istakao da mu je drago što su se i gradani prikljucili rešavanju ovih problema, što je i doprinelo vecem publicitetu i ove probleme stavilo u prvi plan.

Posebno je zahvalio i zameniku gradonacelnika Goranu Vesiću na izuzetno brzom reagovanju.

„Sastanak je bio zaista konstruktivan i smatram da ćemo sada, kada imamo podršku nadležnih institucija i gradana, moci da brže i lakše dodemo do rešenja“, rekao je on.

Kaže da je kao još pre cetiri meseca reagovao i uputio dopis Ministarstvu zaštite životne sredine u kome je naveo, da ukoliko postoji i najmanja sumnja da bi funkcionisanje firme „Yunirisk” na bilo koji nacin moglo negativno uticati na zdravlje i bezbednost svih nas ili na stanje životne sredine, da je izričito protiv izdavanja rešenja za obavljanje delatnosti.

„Nažalost, mi nismo jedinica lokalne samouprave i osim toga što možemo iskazati naše stavove, nemamo zakonskih mogucnosti da uticemo na izdavanje rešenja“, naglasio je Adamovic i zahvalio svim nadležnim institucijama na podršci, a posebno predstavnicima lokalnog udruženja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar