U trendu

Savo Manolović i Željko Mitrović: Pink (ne)treba da ima nacionalnu frekvenciju

Direktor kampanje „Kreni – promeni “ Savo Manojlović je danas rekao da televizija Pink ne treba da dobije novu nacionalnu frekvenciju jer, po izveštajima nadležnih, ne ispunjava zakonske uslove što je vlasnik te televizije Željko Mitrović odbaciio, tvrdeći da ne krši zakon.

Manojlović, je u emisiji RTV rekao da je Pink, po izveštaju Stručne službe REM-a, za kulturno umetnički program i naučni program „dobio nulu“ i da su prekršili zakon dok je Mitrović, u istoj emisiji, naveo da njegova televizija ispunjava sve što je potrebno i u pogledu programa.

Direktor „Kreni promeni“ je naveo da  pružalac opšte medijske usluge ima  informativni, naučno obrazovni, kulturno umetnički, dokumentarni i dečji program dok je Mitrović rekao da Pink sve to ima ali da nije kategorizovano na taj način.

Manojlović je rekao da je njegov interes prvenstveno poštovanje zakona i da nema ništa lično protiv vlasnika Pink-a koji smatra da je Manojlovićev problem visoka gledanost te televizije i njen informativno-politički program koji mu, kako je naveo „nije naklonjen“.

On je rekao da Pink, kroz rijaliti „emituje nasilja“ i da bi mu trebala biti oduzeta aktuelna frekvencija, dok je Mitrović rekao da se na nacionalnoj frekvenciji na emituje ništa što je u suprotnosti sa zakonom.

Manojlović je podsetio da se stavovi „Kreni pomeni “ odnose i na televiziju Hepi, dok je Mitrović ocenio da Manojlović, svojim performansima vrši pritisak na REM.

Vlasnik Pink-a je Manojovića nazivao „lažovom i prevarantom“, i optuživao ga da je prodao imovinu u Prištini dok je Manolović izrazio žaljenje što se Mitrović tako ponaša.

„Nemam problem ni sa rijalitijem ni sa bilo kojim gledaocem koji gleda rijaliti program, ono što je problem jeste brutalno prikazivanje nasilja na malim ekranima“, rekao je Manojlović.

Direktor „Kreni promeni“ je rekao i da je REM morao da reaguje na nasilje kao i tužilaštvo.

„Kreni promeni“ je nedavno pokrenuo peticiju da se televizijama Pink i Hepi ukine nacionalna frekvencija, koju je, kako je ranije saopšteno potpisalo 200.000 ljuidi.

Pink je odgovorio  kontrapeticijom koju je, kako je objavila ta kuća, potpisalo skoro dva miliona osoba.

Manojlović i Mitrović su televizijski duel imali u emisiji „Pravi ugao“ koju vodi Ljubica Gojgić, a emisju je prenosila, kako je rečeno, i televizija Pink.

Javni konkurs za dodelu četiri nacionalne frekvencije, koj je raspisao REM ističe danas, a po navodima medija ima znatno više zaintresovanih od broja frekvencija.

Nacionalne fekvencije trenutno  imaju televizije Pink, Hepi, B92 i Prva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.