U trendu

SC Čair: Zatvoren je samo deo Akva parka

Sportski centar Čair odbacio je danas navode pojedinih medija da je taj centar zatvoren, nakon što je na otvaranju sezone i novoizgrađenog Akva parka došlo do povređivanja jednog broja osoba.

U saopštenju iz tog centra dostavljenom medijima se navodi da je zatvoren samo deo Akva parka na kome se dogodilo povređivanje jednog broja osoba, kako bi bile preduzete sve bezbednosne mere.

Reč je o, kako se navodi, tzv. lenjoj reci, što je samo pet odsto celokoupnog kupališnog kompleksa koji sadrži još olimpijski bazene, ali i bazen za decu sa malim toboganima, zatim tri terena za odbojku na pesku i tri terena za badminton.

Kompleks, takođe, sadrži i zabavne igre i niz drugih sadržaja na kojima nije bilo problema, kao što nije bilo ni na ostalom delu akva parka – toboganima, vodopadu, vodenim jastucima, vodenim topovima i ostalim atrakcijama.

Kako je navedeno, na svim tim lokacijama i u ostatku kompleksa se nije desio nijedan incident ili bilo kakav problem.

Grad Niš i SC Čair se izgradnjom kupališnog kompleksa koji sadrži zatvorene i otvorene bazene i akva park svrstao u red centara sa najsavremenijim i najvećim sportskim kompleksima u regionu.

„Za organizaciju i državanje sportskih objekata u okviru centra smo dobili sva najveća priznanja od svih sportskih saveza (OS S, KS S, VS S, RS S)“, navodi se u saopštenju.

Takođe, SC Čair ističe da se u tom centru održavane sve najveće sportske manifestacije – svetska i evropska prvenstva, svetski kup, svetska liga i još mnogo drugih takmičenja i da nikada nije bilo primedbi na organizaciju i nebezbednost igrača i posetioca.

SC Čair je u jučerašnjem saopštenju naveo da je na otvaranju letnje sezone na otvorenim bazenima došlo do povređivanja nekoliko osoba u jednom delu akva parka, zbog čega je obustavljena upotreba te atrakcije.

Naime, letnja sezona i novo izgrađeni rekreacioni bazen sa Akva parkom i vodenim atrakcijama, poput vodopada, vazdušnih jastuka, vodenih topova i „lenje reke“, otvoreni su juče, kada je došlo do povređivanja nekoliko osoba prilikom korišćenja „lenje reke“.

U pitanju su, kako se objašnjava, posekotine, koje su nastale nepravilnim korišćenjem te atrakcije.

Kažu da su ostale povrede nastale usled zabranjenih skakanja u bazen ili su ronjenjem udarili u stub od pečurke, što je takođe zabranjeno.

„Odmah po saznanju o nemilom događaju obustavili smo nepravilnu upotrebu atrakcije i sprečili dalja povređivanja“, kaže se u saopštenju.

Objašnjava se da je „lenja reka“ atrakcija u kojoj je dozvoljen pristup samo posetiocima koji koriste gumeni čamac i kreću se njim po površini vode, a da su posetioci verovatno, ne pridržavajući se pravila, ušli u bazen i rukama gurali čamce i tom prilikom se povredili na podzemnu metalnu prohromsku rešetku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.