Sedmi regionalni sajam omladinskog turizma Opens Youth Fair u Novom Sadu

Pod sloganom „Letnja avantura startuje sa više uzbudjenja“, 10. i 11. jula  održaće se sedmi „Opens Youth  Fair“ u centru Novog Sada.

Program ovogodišnje manifestacije mnogo je bogatiji, jer umesto dosadašnjeg naglaska na muzičkom programu, prvi put u prvi plan su istaknuti brojni sadržaji za mlade koji upotpunjuju ugodjaj i obogaćuju iskustvo boravka u Novom Sadu, Srbiji i regionu, najavili su organizatori.

Na Trgu slobode, gde će se i ove godine promovisati turistička ponuda, u dve večeri odlične zabave posetioce će uvesti brojni plesni klubovi i adrenalinski sportovi. Kultura i umetnost biće promovisane putem radionica, a veče će biti upotpunjeno degustacijom i demonstracijom pravljenja bezalkoholnih koktela koje će posetioci i sami moći da pripreme. Sve navedeno biće „začinjeno“ interesantnim i raznovrsnim muzičkim programom.

Noćni bazar upotpuniće sadržaj sedmog „Opens Youth Fair-a“, a muzički džez program i džez spektakl u vidu World Jazz Orchestra biće pravo uživanje za poštovaoce kvalitetnog zvuka i intimne atmosfere koju pruža Katolička porta, najavljeno je.
 
Pored toga što će „Opens“  organizovati konferenciju o omladinskom turizmu, 11. jula 2018. godine, otvoriće svoju kancelariju u ulici Laze Telečkog 2 za sve one koji su spremni da se upuste u „Uvertiru ka letnjoj avanturi“.

Obe večeri, 10. i 11. jula, dobre vibracije prenosiće „Youth Fair  DJ Resident Team“. Ceremoniju otvaranja na Trgu slobode, 10. jula, upotpuniće „Muzički M kutak“ uz tinejdž hor „Vivak“, čiji su glasovi obišli svet, a za svečani ton u Katoličkoj porti biće zadužen „Youth Fair Jazz kvartet“. „Coffee Shop“ će posetioce svojim elektrodžezom pozvati na ovogodišnji Nišvil džez festival, a potom će na Trgu slobode nastupiti bend „Kal“.

Druge večeri sajma, 11. jula nastupiće „Jazz World Orchestra“ u saradnji sa Muzičkom omladinom Novog Sada. Internacionalni zvuk donosi i „Dream Spirit“, kineski bend koji svoju muziku zasniva na metalu i rifovima narodnih instrumenata. Muzički program zaokružiće muzička atrakcija „Gift“ iz Novog Sada.

Organizatori ove manifestacije su Grad Novi Sad, Turistička organizacija Grada Novog Sada, EXIT TIM, uz podršku organizacije OPENS2019, Fondacije „Novi Sad 2021“, a prijatelji manifestacije su Fortuns, Muzička omladina Novog Sada, Strada, Barmens, P.K. Adrenalin, Udruženje Friška gora, koja organizuje City Jam, zatim Converse i Noćni bazar.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.