U trendu

Sedmoro povredjenih u udesu u Bugarskoj stiglo u Srbiju

 Sedmoro povredjenih u udesu u Bugarskoj stiglo u Srbiju, a teže povredjeni dečaci prebačeni su iz bolnice u Staroj Zagori u Sofiju na dalje lečenje.

Kako je javio RTS, medicinske ekipe Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu dočekale su sanitetskim vozilima sedmoro povredjenih na prelazu Gradina, gde su ih preuzele od bugarskih kolega, a kako je RTS-u potvrdjeno u niškom Kliničkom centru, ekipe će ih pratiti do Beograda.

„Oni su svi stabilnog zdravstvenog stanja, mi ćemo pratiti njihove vitalne parametre od ovog trenutka, pa na dalje. Svakako je ovo veliki stres za decu i srednjeg i mladjeg uzrasta. Mi ćemo biti tu da pružimo svu potrebnu podršku, a dalje lečenje će svakako se nastaviti u zdravstvenim ustanovama u Srbiji“, rekao je Dejan Milenković iz niškog Kliničkog centra.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je sa svojim kolegom iz Bugarske ranije obišao povredjene koji su bili u bolnici u Staroj Zagori u Bugarskoj, istakao je da je razgovarao sa decom i odraslima i da se operisano dete oseća dobro.

Lončar je tom prilikom rekao za RTS da se dva dečaka od deset i jedanaest godina nalaze u intenzivnoj nezi, da je dečak od deset godina imao operaciju noge i da je dobro, a da drugi dečak ima više povreda od kojih je dominantna povreda glave, i oni će biti prebačeni u Sofiju na dalje lečenje.

Dvanaestoro dece i dvoje odraslih je povredjeno kada je srpski autobus upao u jarak i prevrnuo se na auto-putu za Sofiju u Bugarskoj.

Medju povređenima je najviše dece koja su, kako je potvrdio, uglavnom članovi folklornog ansambla JU-LIRA iz Batajnice.

Deca su se vraćala sa festivala u Nesebaru i sa njima su bili njihovi roditelji.

Uzrok nesreće se još ne zna, a prema svedočenju jedne putnice, autobus je sleteo s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sedište suvozača, kako bi na njega seo roditelj sa detetom kome je pozlilo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar