U trendu

Sednica Skupštine Beograda 25. oktobara

BEOGRAD – Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za 25. oktobar, a na dnevnom redu petog zasedanja, između ostalog, će se naći predlog izmene i dopune plana detaljne regulacije za delove opština Novi Beograd i Voždovac, kao i predlozi odluka o izradi ili izmeni i dopuni planova detaljne regulacije za delove opština Zemun, Palilula, Zvezdara, Rakovica.

Pred odbornicima će se naći i izmene odluke o lokalnim administrativnim taksama, utvrđivanje prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti na teritoriji grada Beograda za utvrđivanje poreza na imovinu za 2023. godinu, dopuna odluke o visini stope poreza na imovinu, izmename odluke o određivanju zona na teritoriji Beograda.

Odbornici će razmatrati i izmene odluke o određivanju akustičkih zona na teritoriji grada, izmene odluke o komunalnom redu, o komunalnoj inspekciji.

Pred odbornicima će se naći i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na rebalans programa poslovanja za 2022. godinu JKP GSP „Beograd”

Takođe, odbornici će razmatrati i Predlog odluke o dopuni odluke o osnivanju javnog komunalnog preduzeća za upravljanje parkovima i obezbeđivanje uslova za njihovo uređenje, upotrebu, unapređenje i zaštitu na području gradskih opština Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica „Beogradski park“.

Raspravljaće i o promeni osnivačkog akta ustanove socijalne zaštite „Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju”, te Predlog rešenja o davanju saglasnosti na statut pozorišta KPGT, saopštila je gradska uprava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar