U trendu

Sednica Skupštine grada 25. jula

BEOGRAD – Sednica Skupštine grada Beograda biće održana u četvrtak, 25. jula, kada će se pred odbornicima, između ostalog, naći izmene Statuta grada, kao i rebalans budžeta.

Novim statutom prestonica će biti podeljena na gradsku i prigradsku zonu od čega će sedam opština biti u prigradskoj, a 10 u gradskoj zoni i sve će imati veća ovlašćenja.

Odbornici će raspravljati o izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zamljišta za ovu godinu, o upravljanju komunalnim, inertnim i neopasnim otpadom, ali i o finansiranju troškova četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje.

Raspravljaće se i o izmenama odluke o oglašavanju, kao i o izmenama Odluke o Gradskoj upravi grada Beograda.
Pred odbornicima će se naći nekoliko predloga urbanističkih planova, među kojima je i predlog plana detaljne regulacije blokova između Preševske ulice, Velimira Rajića, Hadži Mustafine, Šabačke, Dimitrija Tucovića i Živojina Žujovića na Zvezdari.

Na dnevnom redu su i predlozi da se izrade planovi detaljne regulacije za komplekse sporta i obrazovanja na uglu ulica Vojvode Šupljikca i Vatroslava Jagića u opštini Zvezdara, kao i za izgradnju pešačko – biciklisticke veze između ulice Omladinskih brigada i Ade Ciganlije sa mostom preko reke Save.

Na dnevnom biće i Predlog odluke o konverziji potraživanja Grada Beograda po osnovu neizmirenih ustupljenih javnih prihoda u trajni ulog u kapitalu Društva za prevenciju invalidnosti i radno osposobljavanje invalida „Zaštitna radionica“ D.O.O. Beograd sa stanjem na dan 31. maj 2018. godine, sa pripadajućom kamatom do 17. aprila ove godine.

Odbornici će po skraćenom postupku odlučivati o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora i članova upravnih i nadzornih odbora u pojedinim gradskim preduzećima i ustanovama, kao i o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora u pojedinim osnovnim i srednjim školama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.