U trendu

Sednica Skupštine grada Beograda u ponedeljak, 31. januara

BEOGRAD – Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za ponedeljak, 31. januar, sednicu gradskog parlamenta.

Pred odbornicima će se naći izmene i dopune Odluke o prečišćavanju i distribuciji vode, Predlog lokalnog akcionog plana zapošljavanja Grada Beograda za 2022. godinu i Predlog odluke o načinu kontrole nivoa buke iz ugostiteljskih objekata na teritoriji prestonice.

Raspravljaće se i o Predlogu zaključka o davanju saglasnosti na Plan rada Sekretarijata za poslove komunalne milicije za ovu godinu, kao i o Predlogu zaključka o davanju saglasnosti na strateški plan Sekretarijata za poslove komunalne milicije za period od 2022. do 2025. godine, saopšteno je iz Gradske uprave.

Pred odbornicima će se naći i izmene i dopune Plana detaljne regulacije za deo bloka između ulica Admirala Geprata, Kneza Miloša, Balkanske i Nemanjine, kao i Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije za blok između Vojvođanske, Surčinske i Ulice Dušana Vukasovića.

Osim toga, raspravljaće se i o Predlogu odluke o konverziji potraživanja Grada Beograda po osnovu neizmirenih izvornih i ustupljenih javnih prihoda u trajni ulog u kapitalu holding kompanije Pamučni kombinat „Uumco“ a.d. Vranje i Predlogu odluke o konverziji potraživanja Grada Beograda po osnovu neizmirenih ustupljenih javnih prihoda u trajni ulog u kapitalu privrednog društva „Simpo šik“ d.o.o. Kuršumlija.

Na dnevnom redu je i Predlog zaključka o davanju saglasnosti na Nacrt trilateralnog ugovora o korišćenju sredstava zajma namenjenih programu „Rehabilitacija sistema daljinskog grejanja u Srbiji – faza v“ između Republike Srbije, JKP „Beogradske elektrane“ i Grada Beograda.

Sednica Skupštine grada biće održana u Velikoj sali zgrade Narodne skupštine u ulici kralja Milana 14, uz poštovanje preporuka o preventivnim merama u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti kovid-19 koje je utvrdio Gradski zavod za javno zdravlje Beograd.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar