Sednica skupštine Grada Beograda zakazana za 1.april

BEOGRAD – Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za četvrtak 27. sednicu gradske skupštine.

Sednica će, kako je saopšteno, biti održana u Centru Sava i početi u deset časova, a na dnevnom redu naći će se nekoliko važnih planskih akata.

Skupština Grada Beograda razmatraće Predlog plana detaljne regulacije za izgradnju TS 110/35 kv „Beograd 44” (Surčin) i nadzemnog voda 110 kv za povezivanje planirane TS na postojeći nadzemni vod i rekonstrukciju postojećih nadzemnih vodova, gradske opštine Surčin i Novi Beograd, kao i izmene i dopune Plana detaljne regulacije područja uz Južni bulevar, između ulica Maksima Gorkog, Šumatovačke, Đerdapske i Gospodara Vučića, 1. faza razrade 9. mesne zajednice na Vračaru, za deo Bloka 156.

Pored toga, odlučivaće se o izradi plana detaljne regulacije područja između ulica Nove Kumodraške, Darvinove i Braće Jerković, opština Voždovac, te o izradi plana detaljne regulacije područja između ulica Braće Jerković, Kružni put, Darvinove i Bulevara Peka Dapčevića, takođe na opštini Voždovac.

Na dnevnom redu biće i predlog odluke o podizanju spomenika Rabindranatu Tagoru, kao i predlog rešenja o obrazovanju odbora za podizanje ovog spomenika.
Odbornici će se izjašnjavati i o izmenama i dopunama odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji Beograda, kao i o rešenju o davanju saglasnosti na statut Pozorišta KPGT.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.