U trendu

Sekretarijat: 17 vanrednih nadzora neovlašćenih taksista

BEOGRAD – Sekretarijat za inspekcijske poslove grada Beograda saopštio je danas da su inspektori drumskog saobraćaja uz asistenciju pripadnika Komunalne milicije izvršili „17 vanrednih inspekcijskih nadzora subjekata koji uslugu prevoza pružaju posredstvom ‘Car Go’ i ‘Cammeo’ mobilnih aplikacija, a nisu registrovani za taksi prevoz putnika“.

Kako prenosi Beonfo, saobraćajni inspektori Sekretarijata „doneli su 17 rešenja o oduzimanju vozila, Prekršajnom sudu u Beogradu podneto je 17 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka, Privrednom sudu u Beogradu podneto je 17 prijava za privredni prestup, dok su Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podnete tri krivične prijave protiv lica koja su ometala postupajuće inspektore u vršenju službene dužnosti“.

Sekretarijat ističe da se Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju dosledno primenjuje od 6. novembra 2018. godine, kada je počela primena njegovih izmenjenih odredbi, ali podseća da je „saobraćajna inspekcija je samo prva u nizu nadležnih organa koji postupaju prema neregistrovanim subjektima za taksi prevoz, a rezultat tog postupanja zavisi od sinhronizovanog delovanja drugih nadležnih organa“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.