U trendu

Šešelj: Vlada i Hag – tajna komunikacija

Lider SRS Vojislav Šešelju je uručena odluka kojom se Vladi dozvoljava da njenu komunikaciju sa Hagom ne vidi treća strana.

U odluci Žalbenog veća Haškog tribunala Vladi Srbije je omogućeno da komunicira sa Hagom na način da sa sadržinom te komunilkacije ne može da bude upoznata treća strana.

„U današnjoj odluci Vladi Srbije se produžava rok do 30. juna da se ponovo izjasni o poverljivosti svoje komunikacije sa tim sudom i dozvoljava da prepiska bude ex parte, što znači da ni ja ni haško tužilaštvo nećemo biti upoznati sa sadržinom prepiske između vlade i tribunala“, naveo je Šešelj na konferenciji za novinare.

On je podsetio da je haško tužilaštvo zahtevalo da se sva dokumenta koja se tiču njegovog eventualnom povratka u Hag pretvore u javna.

„Onda je Žalbeno veće zatražilo od mene i od Vlade Srbije da se izjasnimo o tom zahtevu tužilaštva. Ja sam se tome suprotstavio i rekao da to i dalje treba da nosi oznaku tajnosti, možda samo da bih kontrirao“, napomeuno je Šešelj.

Vlada je, međutim, tražila da kominikacija ne bude samo poverljiva, već isključivo ex parte – između dve strane, nje i tribunala, što znači da će ubuduće sa njihovom sadržinom bili upoznati samo vlada i Tribunal, a ne i treća lica (on i haško tužilaštvo), objasnio je lider radikala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.