U trendu

Simonović odbacio navode optužnice da je podstrekivao na paljenje kuće novinara Milana …

U Drugom osnovnom sudu u Beogradu danas je održan glavni pretres u slučaju paljenja kuće novinara portala „Žig info“ Milana Jovanovića, tokom kog se optuženi za podstrekivanje na to krivično delo, bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, izjasnio da se „apsolutno“ i „u celosti“ ne oseća krivim za delo za koje je optužen.

Vladimir Mihajlović, koga je prema optužnici Simonović podstrekivao da zapali automobil Jovanovića, izjasnio se da „jeste počinio krivično delo ali ne u toj meri, kao što piše u optužnici“, prenelo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Navodi se i da je Igor Novaković, koga je po optužnici Mihajlović podstrekivao tako što mu je rekao da za njega ima posao, a koji je zatim angažovao Aleksandra Marinkovića rekavši mu adresu Milana Jovanovića na kojoj se nalazi automobil koji treba da bude zapaljen, rekao je da je u „odredjenom delu“ kriv.

Aleksandar Marinović, koji je optužen da je direktni izvršilac jer je razbio prozor na garaži kuće Milana Jovanovića, a zatim ubacio Molotovljev koktel, priznao je krivicu „delimično“.

Novinar portala „Žig info“ Milan Jovanović ocenio je posle današnjeg pretresa da advokati bivšeg predsednika opštine Grocka žele da postupak „diskredituju i odvuku pažnju suda u drugom smeru“.

„Bave se portalom ‘Žig info’, šta radimo i pišemo, umesto Simonovićem. Bitno je šta radi ‘Žig info’ i Željko Matorčević i Milan Jovanović, kao i da li su oni stvarno novinari. Njih ne pitam da li su stvarno advokati. Imaju prava na sve“, naveo je Jovanović.

Jedan od branilaca Dragoljuba Simonovića, Viktor Gostiljac rekao je da je u javnosti stvorena predstava da je Simonović „polukriminalac“ i političar koji je zapalio kuću novinara, a da je istina drugačija.

On je rekao da je potrebno utvrditi i da li postoji dokaz da je Milan Jovanović novinar, navodeći da portal „Žig info“ nije registrovan kao medij, i zatražio od suda da od Agencije za privredne registre zatraži dokaz za to.

„Reč je o ucenjivačkom novinarstvu, neistinitim tekstovima sa dozom senzacionalizma“, rekao je Gostiljac o portalu „Žig info“, a zatim pokazao list „Blic“ za koji je Jovanović rekao da Grocka „treba da se očisti“ od porodice Simonović.

Nastavak glavnog pretresa biće održan 1. novembra u istom sudu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.