U trendu

Sindikati Sloga: Srbija se suočava sa ekonomskim problemima, a narod nije svestan

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštili su danas da se Srbija sve više suočava sa ozbiljnim ekonomskim problemima, kao što su prekomerno zaduživanje, korupcija i politička kontrola medija.

„Ovi problemi dodatno pogoršavaju životni standard stanovništva, dok mnogi gradjani nisu svesni ozbiljnosti situacije“, navela je „Sloga“.

Dodaje se da je već deset godina ekonomija Srbije pogodjena negativnim trendovima, nekontrolisanim rastom cena prehrambenih proizvoda, uništavanjem resursa domaće poljoprivrede i proizvodnje, bogaćenjem uvozno-izvozničkog lobija i korupcije.

Istovremeno, kako je navedeno, država se netransparentno zadužuje, posebno u izgradnji infrastrukture koju ne izvode domaća preduzeća i radnici, već stranci, a većina radnika u Srbiji prima plate ispod svakog dostojanstva.

Premijerka Ana Brnabić umesto ekonomijom bavi se, ocenila je Sloga, medijima i iskrivljuje sliku o stvarnosti, targetirajući novinare čiji su životi i rad zbog toga ugroženi.

„Gušenje medijskih sloboda onemogućava široko izveštavanje o ovim problemima, sprečavajući narod da bude adekvatno i istinito obavešten o teškoj ekonomskoj situaciji i nesposobnosti njenog kabineta“, navedeno je.

Dodaje se da je kupovna moć gradjana daleko manja od onoga što vlast uporno i svakodnevno predstavlja preko svojih medija i tabloida.

Ocenjeno je da stanovništvo Srbije prima plate u dinarima, a ne u evrima, kako se često predstavlja kao simbol rasta životnog standarda.

„Ova vlast nije sposobna za rešavanje problema, što će se pokazati naročito nakon najave kvartalnih poskupljenja struje. To će dovesti do veće inflacije i pada kupovne moći, posebno hrane koja već sada postaje noćna mora za mnoge porodice u Srbiji“, ocenila je „Sloga“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.